De woeste schoonheid van St Vincent


Bij eilanden in het Caribisch gebied denk je in de eerste plaats aan goudgele stranden en een plat landschap. Dat klopt maar voor een deel. Het geldt voor eilanden die zijn ontstaan uit koraalriffen. Voorbeelden daarvan zijn Barbados en Antigua. Andere eilanden zijn ontstaan door vulkaanerupties en opeengestuwde aardschollen. Daarvan zijn St Vincent en Dominica voorbeelden. Deze eilanden hebben geen goudgele, maar grijze tot zwarte stranden. Ze zijn om die reden minder geliefd bij zonaanbidders dan bij natuurliefhebbers. Klik voor een grotere foto.


De natuurliefhebbers houden straffe wandeltochten door de dichtbegegroeide wouden. Na een paar uur doorzetten sta je aan de rand van de vulkaankrater. Het landschap van de vulkanische eilanden is veel grilliger en geeft je soms een einde-van-de-wereldgevoel, zoals op de (bijna) noordkaap van St Vincent, die naar de naam Owia luistert. Dit is de naam die de Caribische hebben bedacht. Evenals op Dominica leven die oorspronkelijke bewoners hier nog. Hlemaal in het noorden is het dorp Fancy. Daar hebben ze pas sinds een paar jaar stroom en telefoon. What’s in a name?

Reisfotograaf Peter de Ruiter reist 4 weken door het het Caribisch gebied en doet eilanden aan als Jamaica, St Lucia, St Vincent, Tobago, Granada en Dominica. Exclusief voor vakantie.paginablog.nl doet hij verslag van zijn reis met ‘fotocolumns’.


Deze maand ligt Peters nieuwe boek in de boekhandel ‘Digitaal fotograferen zonder handleiding’

1 gedachte over “De woeste schoonheid van St Vincent”

  1. Schitterende natuur. Gelukkig is het niet zo interessant voor strandliefhebbers en zal St. Vincent niet ten prooi vallen aan het massatoerisme.

Plaats een reactie