Antwerpen Proeft tijdens ’t Bollekesfeest pakt uit met een tweede reeks nieuwe deelnemers. Een van de meest gesmaakte adressen van het Antwerpse Zuid is erbij in augustus: Velvet Lounge met zijn kosmopolitische keuken. De gastronomie van ’t Korennaer en Edwin Van Goethem – twee koksmutsen of toques in GaultMillau – komt vanuit het Waasland het culinair festival aan de Schelde versterken.
Harvest van Yuen Biu Chow uit Hong Kong, en Deurne, belooft vuurwerk met zijn authentiek Chinese gerechten en bereidingen. Keurslager De Belie uit Berchem treedt als traiteur naar voren en zweert bij kwaliteit tot in de puntjes.
Mata Mata & Pili Pili uit de Hoogstraat is het eerste Afrikaans restaurant ooit op een culinair festival. Je kunt er zowel in het Lingala als in ’t Vlaams bestellen. Bij cocktailbar Pampero draait alles rond de beste rum van Venezuela. Zelfs president Hugo Chávez zou fan zijn. En chocoladebar Quetzal verwijst met zijn naam naar de godheid van de chocolade en naar het geboorteland van deze lekkernij, Guatemala.
De organisatie van Antwerpen Proeft maakte in februari al bekend dat Het Gebaar (Roger van Damme), De Godevaart (Dave De Belder), Fiskebar (Nikolaj Kovdal), Chef’s Table (Dimitri Van Berlo), River Kwai (Thais) en Robertos – El Valenciano (Spaans) nieuw zijn op het festival.
Maak kennis met al deze toppers én met de wereld op Antwerpen Proeft tijdens ’t Bollekesfeest. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2009 op het Zuid.
WEGENS SUCCES VERHUIZING VAN GROENPLAATS NAAR ZUID
De tweede editie van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens ’t Bollekesfeest in augustus 2008 werd door een ongezien hoog aantal mensen bezocht. Een vooral op zaterdag en zondag al te volle Groenplaats bleek het gevolg.
Antwerpen Proeft verhuist daarom in 2009 naar de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai op het Antwerpse Zuid. Waar elk jaar de Sinksenfoor staat, en dat verder ook bekend is van het zomerevenement Antwerpen Zingt en van Cirque du Soleil, Afrika! Afrika! en het FotoMuseum.
GROOTSTE ZOMERS OPENLUCHTRESTAURANT VAN BELGIË
Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai zullen een 25-tal restaurants, traiteurs en cateraars hun specialiteiten aanbieden. Dit in een eigen luxetent met buitenterras. De keuze is uitgesproken divers. Je ziet op culinair festival Antwerpen Proeft tijdens ’t Bollefesfeest zowel gevestigde waarden als jong aanstormend talent aan het werk. Het gaat van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, over eigentijds en moleculair gewaagd, tot Spaans, authentiek Chinees, Indonesisch, Japans en Thais en zelfs Afrikaans. Ook patisserie, vijfsterrenbarbecue en de kaasmeester zijn van de partij.
“Antwerpen is een gastronomische smeltkroes,” aldus Johan Segers, chef-kok van ’t Fornuis en ambassadeur van Antwerpen Proeft. “Waar vind je zoveel stijlen en smaken op zo’n kleine oppervlakte?”
Gerechten worden geserveerd in tapasvorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,90 euro per stuk. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa’s, centraal in het tentendorp. Voor de hapjes wordt van 1 tot 9 bonnen gevraagd. Elke standhouder biedt zeker 2 hapjes aan die niet meer dan 2 bonnen kosten. Zo kun je meerdere keukens ontdekken.
De toegang is gratis.
ANTWERPEN PROEFT TIJDENS ‘T BOLLEKESFEEST
Antwerpen Proeft heeft ook in 2009 plaats tijdens het Bollekesfeest. Bij dat Bollekesfeest staan de Antwerpse streekproducten centraal. Van het typisch Antwerpse bolleke tot de Antwerpse handjes, maar ook minder bekende delicatessen. Drie dagen lang kun je je laten verrassen door wat ’t stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.
Kom zien, voelen, horen, ruiken, proeven en vooral genieten van Antwerpen tijdens het drukst bezochte, en helemaal gratis toegankelijke, culinair festival van België.