Guinness gemaakt met water uit de Liffey

Van het bier ben je fan of juist niet maar als je een bezoek brengt aan de Guinness storehouse in Dublin dan moet je er één proberen. Of het nu komt omdat het bier hier erg vers is of omdat de omloop snelheid van de Guinness hier zo hoog ligt maar hier smaakt het bier heerlijk.
De Guinness brouwerij is in vroegere tijden erg belangrijk geweest voor de stad Dublin. In de periode tussen de eerste en tweede wereldoorlog waren één op de tien mannen in Dublin werkzaam in of voor de Guinness Brouwerij. In de brouwerij staat een computer waar je kan opzoeken of er een familielid van jou ooit werkzaam is geweest bij de brouwerij.
Guinness wordt gebrouwen met slechts vier ingrediënten water, gerst, hop en gist. Volgens veel Ieren komt het water dat gebruikt wordt voor het maken van Guinness uit de rivier de Liffey die dwars door Dublin stroomt. Dit zou in ieder geval de donkere kleur van het bier verklaren. Het water komt in werkelijkheid uit een bron in de Wicklow Mountains niet ver bij Dublin vandaan.
De Guinness storehouse is tegenwoordig één van de grootste toeristische attracties in Dublin. Iedere dag bezoeken duizenden mensen deze voormalige brouwerij. Dankzij Guinness kennen we tegenwoordig het “Guinness book of records”. Dit boek werd door de Guinness voor het eerst uitgegeven in 1955 omdat het voor conversatie zou zorgen in de lokale kroeg. Er staan tegenwoordig zoveel records aangemeld dat er maar slechts een kleine selectie in het boek vermeld wordt.

Plaats een reactie