Op zes januari is het weer Drie Koningen. In Nederland wordt dit religieuze feest gevierd door kinderen die een dag van te voren verkleed langs de deuren gaan. Ze doen dit in groepjes van drie waarvan soms er één is zwart geschminkt. Ze bellen aan bij de huizen en zingen een liedje. Als dank hiervoor worden ze beloond met snoep of geld. Deze traditie wordt niet op veel plaatsen gevierd maar is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. In België wordt op ongeveer dezelfde manier als in Nederland Drie Koningen gevierd.
Spanje
In Spanje wordt dit religieuze feest veel uitgebreider gevierd. In iedere stad of dorp is er vanaf begin december wel een beeltenis te vinden van de drie koningen. Bij deze beelden zijn brievenbussen te vinden waar kinderen hun verlanglijstjes kunnen inleveren. Als alle brieven verzameld zijn vertrekken de Drie Koningen om inkopen te gaan doen. Op vijf januari keren ze terug om de cadeautjes langs de huizen te brengen. Op de ochtend van zes januari mogen de kinderen dan de overvloed aan cadeautjes uitpakken.
De intocht van de Drie Koningen wordt in veel steden groots gevierd. Het is te vergelijken met de intocht van Sinterklaas in Nederland. Als ware beroemdheden worden de koningen in de verschillende steden en dorpen onthaalt. In veel plaatsen wordt deze traditie al sinds de negentiende eeuw gehouden. Naast de kinderen krijgen sommige volwassenen ook cadeautjes. Dit zijn vaak grappig bedoelde presentjes in plaats van echte cadeaus.
Als je op vakantie bent in Spanje in deze periode dan moet je er wel rekening mee houden dat zes januari een officiële vrije dag is in Spanje. Zo goed als alle winkels en openbare instellingen zullen op deze dag gesloten zijn.