Oostenrijk voert 2G-regel in

Oostenrijk heeft als eerste Europese land de 2G-regel ingevoerd als wapen tegen de COVID-19-pandemie. Dat betekent dat je op veel plekken in Oostenrijk volledig gevaccineerd moet zijn of bewezen hersteld moet zijn van COVID-19, anders krijg je geen toegang. De tijd dat een negatieve coronatest voldoende was om toegang te krijgen tot musea, horeca, concerten en hotels is daarmee voorbij. Wie niet kan kan tonen dat hij/zij geheel gevaccineerd is of volledig hersteld is, die zal op steeds meer plekken niet welkom zijn in Oostenrijk.

De 2G-regel in sinds maandag 8 november 2021 van toepassing op:

  • alle accommodaties
  • alle bars, restaurants en andere horecagelegenheden
  • vrijtijds- en sportfaciliteiten, inclusief sauna’s en zwembaden
  • culturele instellingen zoals musea, theaters, bioscopen en concertzalen
  • kabelbanen
  • de kapper en andere contactberoepen
  • alle evenementen waarbij minstens 25 personen komen

In de praktijk betekent dit dat de meeste bezienswaardigheden in Oostenrijk niet meer te bezoeken zijn als je niet gevaccineerd bent of geen corona gehad hebt. De natuur kun je wel in.

Ook voor toeristen

De nieuwe maatregelen die van kracht zijn gelden ook voor toeristen. Dit zorgt ervoor dat de eerste annuleringen van vakanties naar Oostenrijk al aan het binnenstromen zijn. Voor de Oostenrijkers is was het vooral vanwege het toerisme geen gemakkelijke beslissing. Het winterseizoen is enorm belangrijk voor deze sector. Dit is de periode dat men voor de wintersport naar Oostenrijk komt of dat men vanwege de kerstmarkten en romantische sfeer een stedentrip naar Wenen of Salzburg maakt.

Nog meer maatregelen mogelijk

Volgens het coronabestrijdingsplan dat het Alpenland nu hanteert kunnen deze maatregelen nog verder opgeschroefd worden. Als het aantal besmettingen in Oostenrijk op blijft lopen, dan kun je straks bijvoorbeeld ook geen winkel meer in. Hiermee neemt Oostenrijk een voortrekkersrol in de EU. Daar waar andere landen vaak nog twijfelen om ongevaccineerden te beperken in hun vrijheid, daar doet de Oostenrijkse overheid wat zij vindt wat nodig is om de samenleving enigszins open te kunnen houden.

Plaats een reactie